Voor uw stralende lach

Een stralende lach is het mooiste visitekaartje
Bel ons 079-3031100

N

Ervaren specialisten

N

Moderne technische uitrusting

N

Klantvriendelijk

Kroon op implantaat


Bij een tandprothese wordt er een kroon op een implantaat geplaatst. Er is geen enkele andere vorm van tandvervanging die zo dicht in de buurt komt van de natuurlijke gebitssituatie als een kroon op een implantaat. Gaat het om één ontbrekende tand of meerdere ontbrekende tanden? Kom langs bij ons tandheelkundig centrum en vertel ons wat uw wensen en verwachtingen zijn. Aan de hand van deze gegevens en uw situatie leggen wij de mogelijkheden voor.

Een kroon op een implantaat plaatsen. Wat komt er allemaal bij kijken?

Nadat u akkoord bent gegaan met het kostenplaatje en genezingsoverzicht, wordt er een behandelingsplanning opgesteld. Om de juiste diagnose te stellen, is het belangrijk dat er uitvoerig onderzoek gedaan wordt. Het onderzoek omvat een beoordeling van de complete mondholte, het slijmvlies, de tanden en het kaakbot. Om risico’s te vermijden wordt in de anamnese ook uw algemene medische situatie vastgelegd. Er worden röntgenfoto’s en gipsmodellen gemaakt zodat we zeker zijn van een prachtig resultaat. Wanneer alles duidelijk is, voor u en voor ons, plannen we een afspraak voor de ingreep in.

Hoe wordt de kroon op het implantaat bevestigd?

Op de plek waar de implantaat en de kroon moet komen, wordt het tandvlees geopend waar met behulp van een boortje, een precies passend implantaatbed geplaatst wordt. Voordat de kroon op het implantaat bevestigd kan worden, dient het implantaat goed ingegroeid te zijn. Dit kan enkele weken of maanden duren. Daarom wordt het tandvlees weer dichtgenaaid en wordt er een tijdelijke voorziening geplaatst. Is het ingroeien voltooid? Dan wordt het tandvlees weer geopend en worden de tandvleesvormers ingezet. Deze worden na 14 dagen verwijderd waarna wij de definitieve kroon plaatsen. De kroon wordt onzichtbaar vastgeschroefd zodat u geen verschil ziet ten opzichte van de naastgelegen tanden of kiezen.

Ja, ik wil een kroon op een implantaat laten plaatsen

Bent u na het lezen van onze behandelwijze geïnteresseerd geraakt in het plaatsen van een tandprothese? Plan dan vandaag nog een afspraak voor een adviesgesprek aan door te bellen naar het telefoonnummer 079-3031100. Graag tot ziens bij Clinident.

Meer informatie of vragen? Neem contact op


  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in ons Privacy beleid

Weekend en nooddienst

Bel 079-7600067 voor de tandarts met spoeddienst

Folders

Klik hier voor de informatiefolders van het Ivorenkruis

Openingstijden

Ma. Di. Do. Vrij.  08.30 uur tot 17.00 uur.
Woensdag 10.00 uur tot 19.00 uur.
Zaterdag: 09.00 uur tot 17.00 uur